klimatet forts.

Klimatförändringarna: Bluffen som kostar 35.000.000.000 kronor om dagen

Klimatupplysningen handlar till största delen om vetenskapen bakom klimatet och de politiska följderna. Att osäkerheterna i vetenskapen är betydande visas ofta på Klimatupplysningen. Hur FN politiserad klimatfrågan och hur gammelmedia förtiger och förvränger är vanliga ämnen för inlägg här.

I detta inlägg för vi in ekonomin som är starkt kopplad till politiken. För de som bara vill ha vetenskap har jag lagt till en video på slutet där det varnas för en kommande avkylning.

Klimatet har alltid förändrats och kommer alltid att förändras framöver. De politiskt korrekta bytte namn från ”globala uppvärmningen” till ”klimatförändringarna” helt enkelt för att globala uppvärmningen hade upphört. Det har inte blivit ett dugg varmare globalt på över 18 år. Detta bekräftas av två olika serier från satellitdata (RSS och UAH). IPCC:s modeller har också misslyckats med sina prognoser om globala temperaturen.

RSS_2015-07

Väldigt få har något grepp om hur mycket alla ”klimatåtgärder” kostar eller vad de får för effekt om de införs. Tidningen Climate Change Business Journal uppskattar ”klimatförändringsindustrin” globalt till svindlande $1.500.000.000.000 eller $1.5 svenska biljoner årligen (en svensk biljon = en amerikansk trillion). Per dag motsvarar det $4.000.000.000 eller 35 svenska miljarder kronor.

JoNova skriver att detta är lika mycket som hela online marknaden idag. En äkta marknad uppkommer för att det finns en efterfrågan bland konsumenter.  Företagen kan (och ska) oroa sig för konkurrens men hela marknadsefterfrågan försvinner inte över en natt. ”Klimatförändringsmarknaden” är ingen äkta marknad utan driven att politiska subventioner. Tidningen fastslår att ”Policy, or the anticipation of new policy, has been one of the biggest drivers of the industry”. 

graph-climate-change-industry-spending

Konsultmarknaden väntas fördubblas nästa fem år.

En intressant fråga är hur mycket ”klimatförändringsindustrin” omsätter i Sverige och då även medräknad alla byråkrater som jobbar med detta. Om vi antar att dessa $1.5 biljoner finns inom USA, EU, Australien och Kanada blir Sveriges del med 10 miljoner invånare av 885 miljoner $17 miljarder eller 147 miljarder kr per år. Ett räkneexempel mest för att få storleksordningen.

Kina har 1357 miljoner invånare och USA, EU, Australien, Kanada når ”bara” upp till 885 miljoner. I världen ökade byggandet av kolkraftverk förra året med över 5%. Enligt World Resources Institue planeras 1200 nya kolkraftverk med en effekt av 1.4 miljoner MW.

Sverige är redan idag koldioxidneutralt och när svenska politiker försöker späka oss med högre skatter på bränsle, fossilfri fordonsflotta, göra det svårare och dyrare att flyga (gäller inte politiska adeln) är detta fullkomligt meningslöst globalt sett. Även om vi i Sverige upphörde helt med fordons- och flygtransporter så äts minskningen av koldioxidutsläppen upp på nolltid av nya kolkraftverk. I Kina startas ett nytt kolkraftverk var 7 – 10 dag.

I Sverige ska kärnkraften läggas ner efter straffbeskattning av socialdemokrater och extrema Miljöpartiet. Den ska ersättas av dyr och opålitlig vindkraft. Detta ökar koldioxidutsläppen då ny reservkraft (som släpper ut CO2) måste finnas. Skulle koldioxidutsläppen vara ett verkligt problem skulle vi och andra satsa på kärnkraft. Men det handlar om att socialisera individen och skapa en ny världsregering, det handlar inte om klimatet.

Gröna bloben är deltagarna i historiens största bluff alla kategorier – den om den kommande katastrofala globala uppvärmningen.

greenblob2

Gigantiska summor satsas av EU och numera USA för att få en ”rödgrön” stat. Klimatpropagandan i Sverige är enorm. Redan på dagis indoktrineras barnen i den ”rödgröna läran”. Det fortsätter i skolan. Allt förutsätter en mot staten lojal lärarkår och att alla barn tvingas in på dagis. I Sverige används inte hot om nackskott för att tvinga folk till lydnad utan ekonomiska styrmedel.

Universiteten styrs hårt politiskt. Politiskt korrekta utnämns till hedersdoktorer som inte har ett dugg med doktorsgraden att göra. Forskningsanslag styrs politiskt. Har du inte den rätta ”värdegrunden” blir det svårt att få forskningspengar. NGO:er får frikostiga bidrag av staten (läs skattebetalarna). Även kungen och kyrkan är inblandade i den rödgröna indoktrineringen. Konungen är ordförande i WWF:s förtroenderåd.  Kungen får naturligtvis frikort av de politiskt korrekta för detta och ingen av de rödgröna kräver att han ska göra om några slott till flyktingförläggningar uppvärmt av solenergi eller sälja någon av alla kungens bilar. I kungahuset ingår ett tjugotal bilar.

cadillac

 Kungahusets Cadillac Fleetwood 1969 med bränsleförbrukning 4.5 km/liter. CO2-utsläpp okänt.

Annars är denna Ford Mustang ett bra val om man vill öka växtligheten och höja sommartemperaturen enligt IPCC (ironi). CO2 utsläpp 299 g/km. Ska fundera på att köpa en.

2015-ford-mustang-gt500

2015 Ford Mustang GT med V8 418 hk.

Så vad kostar de rödgröna klimat- och hållbarhetstokerierna per år i Sverige. Jag misstänker att min siffra om 147 miljarder kronor per år är för låg. Och vad får vi för dessa pengar?

Nu kommer vi till den stora mörkläggningen. Massor av skattepengar slösas bort utan att vi vet om det får någon som helst effekt på klimatet. Massor av klimatbyråkrater, utredningar, subventioner till NGO:er, subventioner till sol- och vindkraftverk, subventioner till bilar, förbud mot glödlampor o.s.v. De som betalar för detta svindleri är skattebetalarna. Jag kallar det för svindleri av vår regering eftersom kostnaderna mörkas och effekterna är okända. Regeringen Löfven är nog den mest osynliga regering vi haft. Men skattemedel förbrukas i en rasande takt, skatter höjs, skolresultaten sjunker, brottsligheten är alarmerande hög men ändå räcker inte pengarna till sylt till pannkakorna för våra gamla på hemmen.

pannkaka

Pannkakor utan sylt för våra gamla som byggt upp landet

Det är dags att kräva att kostnaderna för Sverige och ”klimatåtgärderna” redovisas OCH de beräknade effekterna synliggörs.  Vad gör Riksrevisionen? Troligtvis ingenting utan är ingen riktig revision utan bara en PK-myndighet. Alltså granskas inte kostnaderna eller effekterna av ”klimat- och hållbarhetsåtgärderna”. Ungefär som granskningsnämnden för Sveriges Television inte granskar på riktigt utan bara är en bluff för att låtsas att Svt är oberoende. Efter att ha följt Sveriges Television i klimatfrågan ett antal år så vet jag att det är ren desinformation de kommer med. Att anmäla till granskningsnämnden är meningslöst.

Räkna för övrigt med att din pension kommer att erodera bort i meningslösa ”hållbarhets- och klimatkrav”. Så då har den stackars pensionären på hemmet inte råd att köpa egen sylt till pannkakorna.

referensreferens

Här kommer den vetenskapliga delen. David Dilley, f.d. NOAA meteorolog, berättar hur gravitationen orsakar cykler i haven som i sin tur styr temperaturen. Han säger att naturliga orsaker är den dominerande faktorn för temperaturen. Han visar också hur man fuskar med temperaturdata, Dilley varnar starkt för att vi nu går in i en period med global avkylning. Avkylning är betydligt farligare och större hot än uppvärmning. Det sista kan jag hålla med om. Gravitationens påverkan har jag svårt att bedöma. Korrelation verkar finnas men det räcker inte för att bevisa kausalitet.

referens

Slutligen läget för isen vid Arktis enligt danska SMHI. Återhämningen av sommarisen fortsätter. Tänk så fel Al Gore, Sveriges Television, Dagens Nyheter och andra klimathotsalarmister haft. Exemplen hur desinformationen spridits om isen i Arktis är hundratals i gammelmedia. Ett exempel från DN här.

DMI_Arctic_sea_ice-150812

 

Havsisens utbredning vid Arktis 12 augusti 2015, källa DMI

Källa:

http://www.klimatupplysningen.se/2015/08/14/klimatforandringarna-bluffen-som-kostar-35-000-000-000-kronor-om-dagen/

Leave a Comment