Läkemedelsverket

Polisrazzia mot Scandinavian Hemp – Hampaprodukter beslagtogs

Polisrazzia mot Scandinavian Hemp

Polisrazzia mot Scandinavian Hemp

Igår på morgonen gjorde ett tiotal poliser en razzia på Scandinavian Hemps kontor i Falköping. Alla produkter beslagtogs med misstanken om att de är olagliga, även THC-fria och icke-ätbara produkter som hampafröolja, djurfoder och hudsalva. ”Hela verksamheten står nu still.”

Teamet på Scandinavian Hemp beskriver situationen med sina egna ord på Facebook:

”Läkemedelsverket, som inte har någon juridisk befogenhet, har sagt att produkter med minsta spår av THC är olagliga. Högsta domstolen har däremot fastslagit att industrihampa aldrig kan vara narkotikaklassad. Våra produkter har alltid tillverkats av just industrihampa, odlad av svenska bönder med licens. Därefter har vi extraherat hampans cannabinoider genom att blanda växtdelarna med varm olja. Vi har alltså inte lagt till något annat än olja.

Vi förstår därför inte varför Polisen väljer att agera på detta sättet, i synnerhet när vi funnits här i tre år utan några som helst invändningar från myndigheterna. Förutom att tömma hela verksamheten på produkter beslagtogs till och med våra mobiltelefoner. Allt detta istället för att göra ett vanligt stickprov. Vi kan därför inte uppfatta detta som något annat än ett försök att sabotera för alla de tusentals människor som fått ett bättre liv tack vare CBD.

Produktionen kommer stå still tills myndigheterna är klara med sin utredning vilket kan ta allt ifrån några veckor till flera månader i värsta fall. Om vi får tillbaks produkterna är det en riktig milstolpe och äntligen ett tydligt bevis på att CBD-olja tillverkad på industrihampa inte kräver någon form av recept. Vi hoppas därför att denna situation i slutändan kommer leda till något gott.

Vi ber nu om ert stöd för att allmänheten ska få upp ögonen för vad som har hänt och för att sätta press på myndigheterna. Kommentera detta inlägg med hur ditt eller någon anhörigs liv förbättrats av CBD och dela inlägget så att vi får så stor spridning som möjligt. Tillsammans kan vi påverka hur denna historia slutar.”

Text: Teamet på Scandinavian Hemp

Källa: https://newsvoice.se/2017/10/19/polisrazzia-scandinavian-hemp/

Kriminella, korrumperade och mutbara, skrupelfria individer som sätter sina egna och läkemedelsindustrins intressen före människors allmänna hälsa. En enorm skamfläck i vårt samhälle.

Läkemedelsverkets ledningsgrupp

Catarina Andersson
Forsman

Generaldirektör

 

 

Thomas Ekvall
Direktör Verksamhetsstöd

 

Maja Marklund
Direktör Användning

 

Marie Gårdmark
Direktör Tillstånd

 

Pernilla Rosengren
Johansson
Enhetschef HR

 

Lena Björk
Direktör Tillsyn

 

Joakim Brandberg 
Chefsjurist

 

Birgitta Brink
Kommunikationschef

 

Anette Nilsson
Stabschef

 

 

Maria Szirmai
Enhetschef

 

 

Leave a Comment